Handig overzicht isolerende raamdecoratie

Thursday 09 February 2023

Een gemiddeld huis verliest de meeste warmte via de ramen. Met isolerende raamdecoratie kan dit aanzienlijk worden verminderd. We hebben een handig overzicht gemaakt met de meest isolerende opties om uw klanten zo goed mogelijk te adviseren.

Dupligordijnen zijn bij uitstek geschikt voor isolatie. Een dupligordijn bestaat uit twee geplooide stoflagen die samen een honingraat vormen. Tussen deze stoflagen ontstaat stilstaande lucht, wat een warmte-isolerend effect heeft. Verduisterende dupligordijnen hebben een gemetalliseerde binnenlaag, wat extra isoleert. Deze isolerende functie kan leiden tot een energiebesparing van meer dan 25%*. 

In de bece® collectie dupligordijnen staat de warmte-isolatie van de elke stof aangegeven, waarbij deze verwachte energiebesparing van toepassing is:

EU energie-etikettering
A++  25% – 30% energiebesparing
A+    20% – 25% energiebesparing
A     15% – 20% energiebesparing
B     10% – 15% energiebesparing

* Gemeten volgens EN 14501 in combinatie met glastype C met een U-waarde van 1.2 W/m2.K.

We hebben een handig overzicht gemaakt met de meest isolerende opties om uw klanten zo goed mogelijk te adviseren. In dit overzicht vindt u de meest isolerende dupligordijnen met een EU energie-etikettering van A++ en A+. Bekijk en download het overzicht hier

 

Current image