FAQ Coronavirus

Vanwege de grote impact van het Coronavirus (COVID-19) op de gezondheid en economie begrijpen wij dat u met vragen zit. Op deze pagina geven wij u antwoord op veel gestelde vragen. Zit uw vraag er niet bij, dan kunt u uiteraard contact opnemen met uw Accountmanager of onze afdeling Customer Service.

HET CORONAVIRUS (COVID-19)
- WELKE MAATREGELEN NEMEN JULLIE TEGEN HET CORONAVIRUS?
Uw gezondheid en die van onze medewerkers zijn super belangrijk. Wij houden ons daarom aan de adviezen en richtlijnen van het RIVM. Al onze medewerkers werken zo veel mogelijk vanuit huis. 
Onze medewerkers in de productie werken op 1,5 meter afstand van elkaar en worden zo goed mogelijk over de ruimtes verdeeld. Tevens werken ze volgens strikte hygiënemaatregelen. Verder blijven wij de ontwikkelingen nauwlettend volgen en nemen wij passende maatregelen indien noodzakelijk.

- KAN HET VIRUS VIA RAAMDECORATIE WORDEN OVERGEDRAGEN?
De kans op besmetting via het pakket met raamdecoratie is heel klein, maar we raden u uiteraard aan regelmatig uw handen te wassen.


BEREIKBAARHEID & BEZOEKEN
- WAT IS DE BEREIKBAARHEID VAN CUSTOMER SERVICE?
Onze Customer Service is op werkdagen bereikbaar van 08.30 - 17.00 uur.
U kunt ons mailen en bellen. Om u zo goed en snel mogelijk van dienst te zijn verzoeken wij u om uw vragen zoveel mogelijk per e-mail te stellen.

- IS MIJN ACCOUNTMANAGER BEREIKBAAR?
Zeker! Onze Accountmanagers in Nederland zijn goed bereikbaar. U kunt ze altijd bellen en mailen.
Hier vindt u de contactgegevens van onze Accountmanagers.

- MAG MIJN ACCOUNTMANAGER MIJ NOG BEZOEKEN?
Omdat het virus weer oplaait zijn onze Accountmanagers tijdelijk niet op pad en doen geen winkelbezoeken. Indien u een bezoek noodzakelijk acht, dan kunt u dit met uw Accountmanager bespreken. Mochten zij u toch bezoeken dan is het goed om te weten dat zij
een mondkapje dragen, zich vanzelfsprekend aan de 1,5 meter afstand houden en regelmatig hun handen reinigen. 


BESTELLINGEN
- KAN IK NOG BESTELLINGEN PLAATSEN?
U kunt zeker nog bestellingen plaatsen. In onze fabrieken werken wij onverminderd door aan uw bestellingen. Uw bestelling wordt het snelst in behandeling genomen als u deze via WoonTotaal plaatst.

- WORDT MIJN BESTELLING NOG GELEVERD?
Uw bestelling wordt gewoon geleverd. U kunt de status van uw bestelling terugvinden in WoonTotaal onder de knop ‘status opvragen’.

- KAN IK BESTELLINGEN ANNULEREN?
Als uw order reeds in productie of geleverd is, kunnen wij deze niet meer annuleren. Na het ontvangen van de orderbevestiging heeft u wel nog tot de volgende werkdag 16:00 uur de tijd om eventuele wijzigingen of een annulering door te geven.


LEVERTIJD
- WAT IS DE LEVERTIJD VAN MIJN BESTELLING?
In onderstaande tabel vindt u onze huidige levertijden. Mocht er verdere vertraging optreden dan wordt u hierover zo snel mogelijk geïnformeerd.

 Productgroep

Levertijd 

Rolgordijnen, duo rolgordijnen, plissé- en dupligordijnen, 
aluminium jaloezieën, verticale jaloezieën, vouwgordijnen en gordijnen.

 15 werkdagen

Houten jaloezieën

 20 werkdagen

Vlinderjaloezieën (ongewijzigd)

 10 werkdagenHANDID
- KAN IN NOG MEET- EN MONTAGEOPDRACHTEN VIA HANDID INPLANNEN?
De meet- en montageopdrachten van Handid gaan, uiteraard met de juiste voorzorgsmaatregelen, gewoon door.
Gezien de nieuwe corona-maatregelen is het goed te weten dat de monteurs van Handid - voor u en hun veiligheid - een mondkapje en handschoentjes dragen, zich vanzelfsprekend aan de 1,5 meter afstand houden en regelmatig hun handen reinigen. Voor alle geplande meet- en montageopdrachten geldt dat Handid eerst de consument en/of klant contacteert of zij akkoord zijn met het bezoek.TRAININGEN
- KAN IK NOG EEN TRAINING VOLGEN?
Fysieke trainingen even niet, maar een online training behoort wel tot de mogelijkheden. Bekijk hier het schema en schrijf u in voor een training. Ook kunt u een e-learning volgen of onze instructievideo's bekijken. 
* Doe onze e-learnings
U kunt onze e-learnings volgen. Dit zijn korte online cursussen die u thuis vanaf uw tablet, smartphone of laptop kunt doen. Iedere productgroep heeft een eigen e-learning en er is ook een cursus over elektrische raamdecoratie beschikbaar. De gemiddelde duur bedraagt 30 minuten. Ga hier naar de e-learnings.
* Bekijk handige instructievideo's
Op onze dealersite vindt u handige instructievideo's. Onder het kopje trainingen vindt u van iedere productgroep korte video's waarin wij kleine reparaties laten zien of demonstreren hoe bepaalde producten worden bediend. Ga hier naar de video's.TIPS OM U TE HELPEN
Wij willen u natuurlijk graag ondersteunen om uw verkopen zoveel mogelijk door te laten gaan, we willen daarom onderstaande tips delen:
-
U geeft in deze periode misschien meer collectieboeken mee aan uw klanten dan u gewoonlijk doet. Wilt u daarom een extra set collectieboeken van een bepaalde productgroep? Dat kan! Bijbestellen kan door te mailen naar orderverwerking@bece.nl.
- Wilt u klanten goed blijven adviseren op afstand? Via videobellen met whatsapp kunt u klanten die liever niet willen dat u ze persoonlijk bezoekt goed adviseren. Nog niet bekend met videobellen? Hoe dit precies werkt, leest u hier
-
Heeft u klanten waar u de producten al voor heeft besteld, maar kunt u nu niet plaatsen en dus ook geen factuur sturen? Dan is het helemaal niet raar om nu een aanbetaling te vragen van 50%. Dit is in andere branches gebruikelijk en zo zijn uw kosten gedekt. Consumenten begrijpen dat we door deze omstandigheden soms creatieve oplossingen moeten zoeken.