Kindveiligheid

In verband met de veiligheid van kleine kinderen is de regelgeving voor raamdecoratie aangepast. Als gevolg daarvan hebben wij een aantal aanpassingen doorgevoerd op het gebied van de bediening en de traceerbaarheid van onze producten. Ook worden er voortaan een aantal nieuwe onderdelen meegeleverd.

Regelgeving rondom kindveiligheid
Om te voorkomen dat raamdecoratie letsel veroorzaakt bij personen en in het bijzonder jonge kinderen, is de Europese regelgeving rond de veiligheid van binnenzonwering aangepast. De herzieningen zijn van toepassing op alle binnenzonwering met koorden, kettingen of lussen. Koord- en kettinglengtes worden voortaan op basis van een aantal factoren bepaald en er worden diverse kindveilige onderdelen meegeleverd. Daarnaast moeten producten altijd traceerbaar zijn. Dit is vastgelegd in de vernieuwde norm EN 13120-2014 en geldt voor alle geplaatste orders.

Bedieningslengte koorden en kettingen

Standaard bedieningslengte

Is de raamdecoratie niet hoger dan 250 cm? Dan is de bedieningslengte maximaal 1 meter. Is de raamdecoratie hoger dan 250 cm? Dan is de bedieningslengte de producthoogte minus 150 cm. In dit geval kiezen wij voor de dichtstbijzijnde kleinere bedieningslengte.

Afwijkende bedieningslengte
Een grotere bedieningslengte is vaak mogelijk als u de plaatsingshoogte bij de order opgeeft. Dan geldt voor de maximale bedieningslengte de formule: plaatsingshoogte minus 150 cm. Geef in dit geval de gewenste plaatsingshoogte door. Wij kiezen dan weer de dichtstbijzijnde kleinere bedieningslengte.

Wordt het product geplaatst in een ruimte waar het onwaarschijnlijk is dat er kinderen komen, denk bijvoorbeeld aan werkplekken zoals kantoren of fabrieken, dan kunt u dit opgeven bij uw order. Vermeld dan duidelijk ‘niet kindveilig’ op de bon. In dit geval gelden de beperkingen in verband met kindveiligheid niet meer en kunt u iedere gewenste bedieningslengte opgeven, en leveren wij de voorgeschreven veiligheidsmechanismen niet mee, of monteren deze niet. Op onze orderbevestiging en factuur zullen wij de opmerking vermelden “op uw verzoek product geleverd onder toepassing kantooromgeving”.

Traceerbaarheid
Elk product wordt voorzien van een sticker met een ordernummer, waardoor het altijd te herleiden is naar B&C Raamdecoratie.  

In het onderstaande document kunt u meer lezen over kindveiligheid en raamdecoratie.